♥ Ya ALlah, Engkaulah Tuhanku, Tiada Tuhan melainkan Engkau.. Engkau mencipta-kanku, aku hamba-Mu dan ikrar pada-Mu semampuku... Aku berlindung kepada-Mu dari kejahatan apa yang aku perbuat, aku mengakui terhadap nikmat-Mu terhadapku dan aku mengakui atas dosaku, maka ampunilah aku, kerana sesungguhnya tidak ada yang dapat mengampuni dosa selain Engkau..amin ya Robb...♥

.::.Syukran!.::.

.::.JeMpuT SinGGaH.::.

.::.Peringatan Bersama.::.


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, June 16, 2009

Finally...he has got his name \(^_^)/


Bismillahirrahmanirrahim…

Segala puji dan syukur dirafa`kan kehadrat ALlah…selawat dan salam buat junjungan mulia nabi Muhammad kekasihNya…

AlhamduliLlah, weekend baru-baru ni aku berpeluang balik kampung (actually not kampung, tapi rumah kakak aku) melawat kak ida yang baru bersalin…segala-galanya dipermudahkan ALlah…daripada perjalanan balik rumah kakak sampaila perjalanan balik UKM…segalanya diberikan kemudahan olehNya…hamdalah sekali n berkali-kali lagi buat Robbi…

Kebetulan isnin takde kelas, syok la aku berlama-lamaan di rumah akk2ku…ayah pun ade kat rumah kak mah dah…same2 nak gi melawat kak ida…mula2 ke rumah kak mah dulu…kat kuantan…kesian kak mah demam… terpakse lak melayan adiknyer ni…gi belikan adiah tuk kak ida n baby…g bundle…kesian amawek (nama glamour kak mah..hehe, jgn mare ye amawek…) terubat jugak rindu pada anak2 wek(omat anis n ayra)…em, dalam sehari setengah aku kat umah kak mah…sehari lagi kat umah kak ida…

Cute sangat baby kak ida a.k.a. my new anak sedara…wangi je walaupun tak mandi…hehe..tapi kesian, kene sakit kuning plak…so, asyik duk tido je…semenjak aku datang, sekali dua je aku dapat tgk mata dia buka….tu pun mase mandi n mase basuh berak…pastu tido lagi dan lagi…hehe, klaka je….lepas mandi mase mamanye selimutkan ngan tuala pn sempat lg tido….:) kiut betul…

Walau aku tak lama kat umah kak ida, nyempat juga la tolong mana mana yang patut untuk kenduri cukur jambul dhiaaaul abrar malam smlm…yes finally, pendekar kecil tanpa nama has got his name…DHIAAAUL ABRAR [cahaya keberkatan] ...tapi yang sedihnya, aku tak sempat pn nak tolong-tolong ‘clear’kan rumah after kenduri… bas balik KL kul 11.45mlm…rase nak nangis je bila salam ngan kak ida n cium abrar…ntah bila la pulak bole balik….bz je manjang kat cni…tapi xpe….da nak dekat praktikal dah…keletihan ini akan berakhir…tak lama lagi, inshaAllah….

p/s to naja: naja, gambaq ni aje yang ade ngan kome...ni pn gambaq yang kakak antar kat hp & dah diedit2 untuk membesarkannye..hehe...

11 comments:

  1. Cantiknya nama, penuh makna..semoga hidupnya penuh keberkatan, aminnn...

    p/s: bukan kome tapi keme/teman. kome tu maksudnya 'awak' sama ngan 'mike'..ikut loghat Perak

    ReplyDelete
  2. itula...cantik kan...tp agak payah nak pronounce pada mulanya..hehe
    aminnn...

    kome disini dalam konteks bahasa pahang...bermaksud saye:) kalo dialek perak mmg mksudnye awak...pahang & perak mmg mempunyai banyak persamaan loghat percakapan...

    ReplyDelete
  3. Salam ziarah...
    congrats on that baby's arrival!
    sedap nama tu.. :D
    n tarikh lahir dia sgt special, senang nak ingat. :)

    ReplyDelete
  4. nama yang baik.

    teringat nasihat arwah cikgu dulu supaya bubuh nama yang baik dan mudah nak sebut.

    tak payahlah panjang-panjang nanti susah tok imam nak baca talkin.

    ReplyDelete
  5. paan lee
    -wsalam...alhamdulillah...nama abahnye yang kasi...mmg penuh makna...ya betul, tarikh lahir dia sangat best 969:)

    Cik Awan
    -bila sebut ttg nama yang panjang terasa atulasca :P

    ReplyDelete
  6. moga dhiaul abrar menjadi cahaya yg membawa hidayat ke seluruh alam dan mendapat keberkatan hidup dunia akhirat. harapan pakcik, hari ni telinga hang di bisikkan kalimah tauhid...moga hang usahakan bayi yang lahir di saat hang dah dewasa nanti dengaq kalimah yg sama.amin

    pck-dah xdak kot masa dhiaul abrar ni dah dewasa

    ReplyDelete
  7. thanx nik tunjukkan gambo..chumel sgt.baby masa lahir smua muka pon sama ja..huhu..xpa, esok2 bla dh besar sket, baru bleh nmpak rupa hensemnya..
    quiz: berapakah huruf 'a' dlm nm pendekar kecil tu? sape bleh jwb? hehe

    ReplyDelete
  8. cam kenai je gambo nih. mama si abrar ni pun tengah berserabut ngan wayar lagi kat tangan masa nih.

    ReplyDelete
  9. pck
    -aminn!!!
    inshaAllah sy doakan mg pck dipanjangkan usia...amin...sempatla nak tgk abrar besar:)

    naja tun
    -same2...hehe...credit to my amawek yang sudi sent gambo ke koi:)...
    hehe..jawapanny tiga!!

    omenieyra
    -hehe...of kos la kenai...nasib bek ade amawek...dapat gek koi kongsi gambo abrar ngan sume kawan2 blogger...thnx!! -err, gambo mamanya terpaksa di'tiada'kan cz tak menepati piawaian pemakaian....heheee...

    ReplyDelete
  10. em nama dia memang ada tiga A ke dlm ejaan dhia tu (dhiaaaul)? :)

    ReplyDelete
  11. comel..
    nama yg sgt indah..
    yg plg penting
    tarikh lahir die same dgn sy..
    ^_^

    ReplyDelete

.::.Jom Kuliah.::.

Merah: Surau An-Nur, Bandar Baru Bangi Koko : Masjid Jamek, Kajang Hijau: Surau Saujana Impian, Kajang