♥ Ya ALlah, Engkaulah Tuhanku, Tiada Tuhan melainkan Engkau.. Engkau mencipta-kanku, aku hamba-Mu dan ikrar pada-Mu semampuku... Aku berlindung kepada-Mu dari kejahatan apa yang aku perbuat, aku mengakui terhadap nikmat-Mu terhadapku dan aku mengakui atas dosaku, maka ampunilah aku, kerana sesungguhnya tidak ada yang dapat mengampuni dosa selain Engkau..amin ya Robb...♥

.::.Syukran!.::.

.::.JeMpuT SinGGaH.::.

.::.Peringatan Bersama.::.


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, March 30, 2009

my first website



Assalamua`laikum...alhamdulillah, akhirnya aku telah berjaya menghasilkan satu laman web sendiri!!! bukan blog, tapi laman web! Syukur padaNya...

dah lama aku bercita-cita nak buat laman web ni...semenjak kat KMPh lg...tak gheti2 nak create... sampaila dah jadi post grade student ni, baru la celik bijik mate nak create website....mmm tQ yang tak terhingga kepada En. Zolkepeli b. haron kerana telah memberikan tutorial dengan sangat berkesan...TQ...tQ! kelas en. Zol sangat menarik...ilmu2 yang beliau ajarkan pun senang je nak masuk dalam minda...mg En. Zol n famili diberkati Allah selalu..amin...

tQ jugak pade shbt tepi meja kat lab Tekno ku, iaitu Mica.... tQ sangat sbb sudi jadi grammar checker untuk website pertama atulasca...


Sedikit summary tentang website ku ini:

website ini adalah berkaitan 'ozone depletion' atau pemusnahan ozon....ianya direka khas bagi pelajar-pelajar tingkatan empat yang mengambil matapelajaran biologi. ianya adalah aplikasi teori pembelajaran berasaskan pelajar atau kendiri dimana pelajar diberikan tugasan atau 'task', kemudian diberikan sela masa tertentu untuk menyiapkan tugasan tersebut secara berkumpulan... setiap tugasan yang telah disiapkan akan dinilai berdasarka beberapa kriteria.

sila2 la jenguk website 1st saye ni...kalau ade mana-mana guru di luar sana yang merasakan website ini relevan dengan pengajaran dan pembelajaran (p&P) kalian n anak murid, silalah menggunakan ia sebaiknya...moga bermanfaat!
~ komen membina dari kalian amat saya alu-alukan...

p/s:- teringin nak develop website bisnes keluarga...Husin Herbs, Maharani, Goji soy, Gaharu, Femi-9, Since-12, T-shirt labuh, Bio-aura,,,,,dan banyak lg...bilekah masanya?? InshaAllah, coming soon....~~

12 comments:

  1. wahhh.. hebat! selamat maju jaya...Sya sokong dari jauh...nati kalo da siap bisnez website gtau ea..

    ReplyDelete
  2. MMM bagus. Satu usaha yang bagus. Ni baru kita panggil guru yang berdedikasi.

    HArap nya bukan web site ni sajer. PAsniakan wwb site lain yang menyusul.
    BAgus. Teruskan usaha.

    ReplyDelete
  3. wah!3x....tahniah..dah ada website sendiri...
    cayo...cayo...cayo...

    ReplyDelete
  4. qirMumtaz

    ala...biase ajela, baru blajo dalam kelas IT kat cni..huhu...tQ 4ur support sha! really appreciate it! hehe, bab website bzznez tu kne banyak blaja ngan qirMumtaz2u le....bole??hehe

    Cik Awan

    ameen! mg2 website ni akn jd pencetus kelahiran website2 ilmu y len...I`Allah...

    Omenieyra

    hehe...tQ tQ tQ:) nnt kte wat website bisnes nak?

    ReplyDelete
  5. bleh je...ni pun koi tengah cari iklan2 yang berkaitan.

    ReplyDelete
  6. haaa....bagus2...teruskan usaha! chayok!

    ~ehem, wah2, profile dah ade gambo yerk-omat, anis, ayra....cumel2

    ReplyDelete
  7. lama dah nak letak gambo...tak tahu mana satu gambo yang nak dimuatkan. last-last masukkan gambo ni yang memang sejak 2 tahun duk jadi wallpaper pc koi kat opis.

    ReplyDelete
  8. cumel la wei gambo ni...mmg relate pon ngan tiga name anok2 wek...:) mmm, nnt bole la create blog plak...:)weh, koi dah dapat gambo kete ayoh...wahhh...cantik la...xsabo nak balik test bawak..hehe, cam pandai bwk...~

    ReplyDelete
  9. Tak sempat nak berblog sebenarnya. Ni pun curi-curi masa time pagi kat opis.

    Keta iswara biasa je. Aok bleh bawak sebab auto. Auto ni senang sikit, ayoh tak payah nak gagohkan lutut dia yang memang dah sakit tu.
    Tapi biasa la keta 2nd...banyak nak kena touh-up lagi.

    ReplyDelete
  10. ooo...auto yea??best3...takyah le koi susah2 blaja bwk..hehe

    ReplyDelete
  11. Weiii...nak gi ambik lesen nanti kena pakai keta manual gak. Camne pun aok kena belajar bawak keta manual.

    ReplyDelete
  12. huhu...baiklah mem...nnt i blaja ngan ayahanda

    ReplyDelete

.::.Jom Kuliah.::.

Merah: Surau An-Nur, Bandar Baru Bangi Koko : Masjid Jamek, Kajang Hijau: Surau Saujana Impian, Kajang